Faaborg Byferie
Populære seværdigheder i Faaborg-området
Faaborg Byferie
Øvrige aktiviteter
Arresten
På torvet, i det gamle Rådhus, hvor der både var byrådssal, byret, politistation og fængsel, er nu indrettet et spændende fængselsmuseum.
Berømte orgler
De tre berømte orgler findes i Faaborg Kirke, Horne Kirke og Brahetrolleborg Kirke. Der er løbende koncerter og på Turistkontoret kan der læses mere om disse.
Bindingsværk og stråtag
Ingen steder på Fyn findes mere bindingsværk og stråtag end her. Overalt i landskabet dukker de små velplejede huse og ejendomme op, ofte med hyggelige haver omkring. I midtbyen ses disse ved at gå hen ad gågaden og kig til både ventre og højre ned af stræderne.
Byporten
I Vestergade findes byporten. Som er den sidste bevaret port ind til det gamle Faaborg. I gammel tid måttes betales told for at få lov til at sælge på torvet.
Padel
Faaborg Padel finder du i Rise Sparekassen forum. Mere information kan findes på http://faaborgpadel.dk/
Cykeludlejning
På baggrund af de mange små veje og smukke partier, har det været naturlig for os at lave et udbygget cykelstinet – med mange ruter, som er godt skiltet. Cykelstikort kan købes på Turistkontoret. Vi kan anbefale cykeludlejning via Faaborg Cykeludlejning – tlf. 2513 0660 www.faaborgcykeludlejning.dk eller House of SOQ tlf. 2627 2893
Danmarks bedste motionsrute
Blandt ca. 500 ruter er ruten lige uden for døren sundet og bakkerne rundt blevet valgt til landes bedste motionsrute. Det er “kom i gang Danmark” der har valgt ruten. 4.3 km lang kan forlænges eller forkortes efter behov. Så husk at tage lidt motionstøj med.
Den gamle gård
I Holkegade, som nu er egnsmuseum, er en af de gamle købmandsgårde fra sejlskibstiden Der kan man rigtig se hvordan sådan en gård har udviklet sig.
Den grønne slagter
Blev delvis optaget i en af de nedlagte butikker i Priorensgade.
Egeskov slot
Stor kendt attraktion, med mange forskellige oplevelsesmuligheder som Park, Piet Hein Labyrint, veteranbiler, fly og rariteter. Beregn en halv dag. Kør mod Nyborg ca. 13 km.
Egnsmuseum
Se den gamle gård, men også Kaleko mølle og Grube mølle.
Fynsk Forår
Ingen steder i Danmark er foråret vel skønnere end her. De burde unde dem en tur i den tid.. Blomstrene haver og gærder. Det lysegrønne blødt bakkede landskab og det stille klare indervand, en lise uden lige.
Faaborg kirke
Helligåndskirken i Kirkestræde, er byens kirke. Oprindelig klosterkirke. Hvad området der bærer præg af.
Faaborgs kulturhistoriske baggrund
Er selvfølgelig en større historie. At der har været et kloster præger stadig. Kirken var klosterkirken. Hospitalstræde hørte til. Faaborg var en fattig by der slog sig op i sejlskibstiden, og er og har været købstad for et stort opland, ikke mindst øerne.
Faaborg Miniby
Ældre medborgere har meget fornøjelse af at lave Faaborg Miniby, som vist nok kan ses forskellige steder. Spørg Turistbureauet.
Golf
En af Danmarks smukkeste golfbaner er beliggende i Svanninge bakker, med pragtfuld gammel gård som klubhus, restaurant m.m.
Grube Mølle
Er åben for besøgende. Gl. gårdkompleks med vandmølle og vindmølle. Ofte males mel i det gamle maskineri.
Gå selv tur
Der findes på Turistbureauet en folder med rundtur i byen, hvor der rundt på turen bliver beskrevet, hvad man ser.
Havnebad
Spændende friluftsbadeanlæg i havnen med såvel udspring som børnefaciliteter.
Havnen
Her er daglig besøg af store gamle sejlskibe. En af Fyns største fiskerihavne. En dejlig gåtur venstre langs roklubben og ud af Langelinie til Klinten. I øjeblikket bygges der kanaler, på baggrund af et stort EU tilskud..
Havørne
Ved Nørresøen (Korinth) Findes ynglende Havørne. Brændegårdssøen ikke så langt derfra Skarvkoloni.
Havørredeldorado Sydfyn
Er et kendt begreb for det store tiltag med udsætning og pleje som har fundet sted. Her er en pragtfuld natur og rigtig gode pladser. findes på bykortet, samt et udtal af materiale og fiskekort findes på Turistbureauet.
Helnæs
En af de bedre ture er turen over Falsled, forbi Falsled kro til Helnæs. Se Fyret og spis frokost på Helnæs kro og tag et smut ned til stranden ved campingpladsen.
Horne rundkirke
En stor rundkirke i Horne, er en seværdighed, der går meget frasagn om.
Kunst og kunsthåndværk
Der er mange fantastiske lokale kunstnere og kunsthåndværkere i Faaborg og omegn, hvor nogle af dem er samlet i Den Voigtske Gaatd.
Klokkespillet
Klokketårnets klokkespil er Fyns største og stammer fra Faaborgs første kirke – Skt. Nikolaj kirke.
Kaleko mølle
Mod Diernæs i Kaleko findes en af Danmarks ældste vandmøller, som nu er museum. Her blev Juleudsendelsen Nissebanden lavet.
Klokketårnet
Er rester af en gammel kirke, som brændte og senere blev revet ned. Nu er det klokketårn for kirken som ligger et stykke væk. Klostrets gamle kirke. Klokketårnet har Fyns største klokkespil. Mange berømte kommer og spiller på det. Måske er du heldig. Det ringer på Katolsk!!?. Klokketårnet ringer også til messe, hvis det forskrækker dig, når det f.eks. ringer kl. 22.
Kunstmuseum
For enden af gå gaden er Faaborgs berømte kunstmuseum beliggende. Det er både berømt bygningsmæssigt samt indholdsmæssigt som hjørnestenen for de fynske malere. Det var konservesfabrikant Mads Rasmussen der lod det bygge omkring hans samling af malerier af de fynske malere.
Købmandsgårdene
Der findes 7 købmandsgårde fra sejlskibstiden i Faaborg. Man havde skibe i søen og kom hjem med alskens varer fra hele verden. De blev opmagasineret her og solgt vidre, ofte med god fortjeneste.
Langelinie
Venstre rundt ved havnen, langs roklubben, er en pragtfuld spadseretur ud til Klinten. Man går på stien langs vandet og har inde til højre, begravelsespladser og park fra sejlskibstiden.
Lystfiskeri
Havørredeldorado Fyn er et begreb, som vi har markedsført, efter store udsætninger og pleje af fiskevandet her. På turistbykortet er de bedste fiskesteder markeret. Det er en stor naturoplevelse.
Naturlegeplads
Med hjælp fra EU midler er der skabt en pragtfuld naturlegeplads ved Svanninge Bakker.
Norden
Midt i Diernæs går en vej af til Norden, Meget spændende tur på cykel eller gåtur. Hvor man kommer helt ud i udørkenen, som vi har mange af lige uden for Faaborg Med fantastisk udsigt ud over øhavet. En indholdsrig og lidt vovet tur..
Oldtidsminder
Nogle af Danmarks største anlæg af stenaldergrave findes i Aleskoven og Pipstornsskov (parkering.)
Randbakkerne
En stor sammenhængende række af randbakker omkranser Faaborg bag om byen, Højdepunktet Svanninge bakker er velkendt, men de strækker sig fra Håstrup til den anden side af Holstenshuus. Dybe slugte og skovbeklædte bakkedrag præger hele naturen i området. Mange smukke udsigtssteder over øhavet.
Restauranter
Faaborg og egn er fuld af et udtal af restauranter og spisesteder. Uden for midtbyen kan eksempelvis nævnes Stensgaard i Millinge, Vejkanten i Falsled og Falsled kro.
Rododendronhaven ved Brahetrolleborg
Meget stor og gammel rododendronhave ved B. kør ind ved landbrugsskolen.
Sejlskibstiden
I storhedstiden var der 70 skibe tilhørende her og 7 skibsværfter. Ofte sejlede man helt til Kina.
Skolemuseum
I Korinth findes et skolemuseum. Det skal ses på baggrund af det betydningsfulde arbejde greven på Brahetrolleborg gjorde for folkeoplysningen.
Skulpturrundtur
På Turistbureauet findes folder til en rundtur til de mange skulpturer der findes i byen
Stenen på Havnen
Undrer den store sten på havnen. Den er nyligt udgravet i en have i yderkanten af byen. Påstås at være Danmarks næststørste.
Slotte og Herregårde
Et utal af slotte og herregårde omkranser Faaborg. Hvedholm (Hotel og restaurant) Stensgård (herregårdspension), Damsbo, Østrupgård (middelalderborg) Brahetrolleborg, Arresø, Holstenshuus, Nakkebølle og Egeskov.
Store kunstnere
Flere af berømte Fynske malere, stammer fra Faaborg: Syberg, Peter Hansen m. fl. Der er stadig mange kunstnere her, men måske knap så kendte.
Vægterture
Om sommeren gå vægterne på vægtertur rundt i byen. Et fornøjeligt indslag som samler mange til en rundtur i byen. Spørg på Faaborg Byferie om hvornår.
Ymerbrønden
Om sommeren gå vægterne på vægtertur rundt i byen. Et fornøjeligt indslag som samler mange til en rundtur i byen. Spørg på Faaborg Byferie om hvornår.
Ærøskøbing
Vel nok en af Danmarks mest velbevarede byer. Beliggende på Ærø. Færgeforbindelse fra Faaborg. En utrolig hyggelig oplevelse.
Øerne
Bjørnø, Avarnakø, Lyø, Ærø og Als – alle med forbindelse fra Faaborg.
Øhavstien
Er en nyanlagt trampesti fra Falsled til Spodsbjerg på Langeland. Netop heromkring, er den noget ganske særligt. Den er anlagt igennem det uvejsomme område langs Svanninge Bakker. Støttet af Åge V Jensens og Bikubens fonde, som har købt store områder udlagt til bevarelse og almen benyttelse, som gør det til en ganske særlig oplevelse. Det kan anbefales at lave en miniferie alene på den baggrund. 1. dag kan du tage Odensebussen til Svanninge bakker og gå hjem til Faaborg, så kommer du gennem mange hidtil uberørte områder – ca. 7 km. Andendagen fra Fjellebroen til Faaborg. Stien går helt ind midt i Byen. En oplevelse helt ud over det sædvanlige, hvis man er til gåture.